Terug

Duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding is kleding waar bij de productie evenveel rekening wordt gehouden met het milieu als met de mensen die de kleding maken en dragen.

Een groot van de bedrijfskledingfabrikanten is nog maar deels opgestapt op duurzame materialen en productieprocessen maar ook in deze branche worden zeker stappen gemaakt.

Denk hierbij aan:

Materiaalkeuze; biologisch of gerecycled. We bieden al een groot assortiment van kleding gemaakt van biologisch katoen of van gerecycled polyester, al dan niet gemixt met een ander materiaal.

Productieproces; hoeveel water, elektriciteit of impact op het milieu bij vervoer en de arbeidsomstandigheden; wordt er veilig en onder humane omstandigheden gewerkt. Hierin geven verschillende keurmerken inzicht. Het productieproces van ID identity heeft bijvoorbeeld een focus op ;  Social Responsibility en Environment maar ook op Transparancy. Via een QR kun je alle informatie over de condities waaronder het product is geproduceerd te weten komen. 

Impact op het milieu tijdens gebruik;. Hoe was je de kleding? Hoe lang gaat het mee. Ook dit draagt bij aan 'hoe duurzaam is mijn bedrijfskleding'. Studio Anneloes kleding hoeft bijvoorbeeld niet naar de stomerij, wordt heel kort met een beetje azijn gewassen en mag niet in de droger, maar is aan de lucht gedroogd zo droog. 

En uiteraard bepaalt de levensduur ook hoe duurzaam de kleding is. Een t-shirt van biologisch katoen wat snel vervangen moet worden is nog steeds niet duurzaam. 

Heb je bepaalde certificeringen nodig om bijvoorbeeld je 'green key' te onderbouwen dan kunnen wij je hiermee helpen. Alle merken die duurzame kleding aanbieden hebben deze certicaten ter beschikking. 

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om ons te contacteren. Niet alles wat we aanbieden staat online dus we helpen je graag. 

Het assoriment duurzame schorten is hier te vinden. Daarnaast hebben we ook onze duurzame algemene bedrijfskleding apart in een rubriek gezet. Deze kun je hier vinden. 

Niet alles wat wij in ons assortiment hebben is online te vinden. Bel ons gerust of stuur een mail als je naar een specifiek artikel op zoek bent. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »