Terug

Welke stoffen zijn geschikt voor bedrijfskleding?

Welke stoffen zijn geschikt voor bedrijfskleding?

Drie geschikte stoffen voor bedrijfskleding

Wanneer je nieuwe bedrijfskleding aanschaft zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.  Denk hierbij aan de pasvorm, de kleur, de uitstraling en of het voldoet aan veiligheid eisen en de eisen van de belastingdienst. Iets waar veel mensen niet altijd rekening mee houden is het materiaal waar de kleding van gemaakt is. In dit blog lichten we een aantal kledingstoffen toe waar we zelf erg fan van zijn en waarom dat zo is.

 

Lyocell/tencel: Een sterke stof die lang mee gaat

Wat meteen opvalt aan kledingstukken gemaakt van lyocell is de stijlvolle licht zijde-achtige glans. Ondanks dat de stof heerlijk zacht aanvoelt, is de stof enorm sterk. Kledingstukken van lyocell worden door de dragers als soepel en comfortabel ervaren. Deze kenmerken i.c.m. het feit dat de stof ontzettend lang mee gaat maakt lyocell een geliefde stof voor het maken van bedrijfskleding.

Het materiaal is erg ventilerend en heeft een goede temperatuur regulerende werking. Het is een ademende stof dus je zweet sowieso minder in een kledingstuk gemaakt van lyocell. Daarom is dit type bedrijfskleding erg geschikt voor beroepen in warme omgevingen zoals de keuken of de wellness.

Daarnaast is het ook nog eens een erg duurzame stof. Het is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Een fijn item van lyocell in onze collectie zijn deze koksbuizen van Chaud Devant

 

Travel stof: Een kreukvrije stof met comfortabele pasvorm en mooie uitstraling

In ons assortiment vind je verschillende items gemaakt van travel materiaal. O.a. de gehele Studio Anneloes collectie bestaat uit kledingstukken gemaakt van dit fijne materiaal. De voordelen van travel stof lijken haast oneindig. Hieronder zetten we ze even voor je op een rijtje.

  • kreuk niet, pilt niet en is niet statisch
  • gemakkelijk in het onderhoud (goed wasbaar in de wasmachine, droogt snel en strijken is niet nodig)
  • draagt heel prettig en heeft een ademende werking
  • is makkelijk te combineren
  • gaat lang mee en behoudt zijn vorm
  • is duurzaam

De stof dankt zijn draagcomfort aan het rekbare stofje elasthaan. Hoewel de stof zelf voldoende mee rekt, doen de naden dat vaak niet. Zit de kleding te strak tijdens de passessie? Dan is het een goed idee een maat groter te nemen. Anders loop je het risico dat de naden open gaan staan of los komen te zitten.

Travel stof mag nooit in de droger. Dat is ook niet nodig, want het droogt super snel. Hang de kleding nat op een hangertje, zo droogt hij het snelst en zonder kreuken.

 

Polyester: Een ademende stof welke niet kreukt en lang mooi blijft

Een van de meest populaire stoffen in de bedrijfskleding is polyester. Het behoud lang zijn pasvorm en kleur en is daarnaast ademend en kreukvrij. 

De uitstraling van je kledingstuk valt en staat met een mooie kleur en pasvorm. Polyester blijft langdurig mooi vanwege de sterke PET vezels. De kleur van polyester dankt zijn lange levensduur omdat de stof op een zeer hoge temperatuur smelt. Daarom is het ook een perfecte stof om te bedrukken. Invloeden van buitenaf zoals wassen, strijken en de zon hebben weinig tot geen effect op het behoud van de kleur en pasvorm. Een super sterke stof dus!

Van kwaliteitsvol polyester krijg je géén zweetvlekken

Laten we de eerste misvatting over polyester direct wegnemen. De gedachte dat je in alle type polyester snel zweet stamt uit de jaren 80 en 90. Maar sindsdien heeft de stof een ware transformatie doorstaan en is de techniek om deze stof te ontwikkelen intens verbeterd. De valkuil is echter om te kiezen voor de “ouderwetse” goedkope variant.  Let bij het kopen van polyester op hoe de stof aanvoelt en er uit ziet. Hij hoort stevig maar luchtig te zijn en een laag glansgehalte. Een tip is ook om te kiezen voor een mix van bijvoorbeeld polyester en elasthaan. De elasthaan zorgt voor extra bewegingsvrijheid en draagcomfort  – dan sla je de spijker sowieso op z’n kop.

In tegenstelling tot katoen en linnen, neemt polyester géén vocht op. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van die onaangename natte en donkere vlekken op je kleding. Sterker nog, het vocht wordt naar buiten afgedreven waar het verdampt zonder vlekken af te geven.

Tips bij het wassen van polyester

  • Vuile vlekken als olie, vet of make-up verwijder je het beste met een daarvoor bestemde vlekkenverwijderaar. Gebruik ook geen wasmiddel waar vlekkenverwijderaar in zit. Ga de stof niet extra warm wassen want dan kan je kledingstuk krimpen.
  • Minimaliseer de kans op haperingen aan het kledingstuk door het binnenstebuiten te wassen.
  • Na het wassen laat je het kledingstuk op natuurlijke wijze drogen op een kapstok. Kies je er toch voor om het kledingstuk in de droogmachine te drogen, kies dan voor een lage stand – anders krimpt het.

In onze webshop vind je o.a. schorten & sloven, overhemden, blousen, broeken en truien & vesten van polyester. Wat dacht je van deze prachtige blousen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »