Terug

Waar moet je allemaal aan denken zodra je nieuwe bedrijfskleding wilt aanschaffen?

Waar moet je allemaal aan denken zodra je nieuwe bedrijfskleding wilt aanschaffen?

Je hebt bedacht dat je nieuwe bedrijfskleding wilt gaan aanschaffen. Kleding die past bij de uitstraling van je bedrijf maar ook kleding die lekker zit en lang mee gaat.

Als je vooraf al het één en ander in beeld brengt dan loop je voor je het weet te stralen in de nieuwe bedrijfskleding. 

Waar moet je aan denken?

Als eerste is het goed om inzichtelijk te maken welke afdeling je nu in het nieuw wil steken. Stel dat je 1 afdeling in het nieuw steekt dan is het wel goed om erover na te denken hoe de nieuwe kleding matcht met de oudere kleding of wanneer je voor de andere afdelingen nieuwe kleding wenst te bestellen. 

Als je nieuwe kleding besluit aan te schaffen ga dan na wat je beviel aan de huidige kleding. Denk hierbij aan het formaat of model, de stof, de wasbaarheid of bepaalde functionaliteiten. 

Wasbaarheid is sowieso iets waar je stil bij moet staan, ga je het zelf wassen, gaan je medewerkers het thuis wassen of gaat het naar de stomerij? Kleding die je tot 30 graden kunt wassen is bijvoorbeeld minder geschikt om iedereen thuis te laten wassen. Denk er ook aan dat kleding met logo's vaak niet in de droger mag. Wens je de kleding wel in de droger te doen maak daar dan melding van zodat er bij de gekozen druktechniek rekening mee gehouden kan worden. 

Vervolgens ga je inzichtelijk maken met welke nummers je te maken hebt. Denk hierbij aan aantal medewerkers, hoeveel mannen, hoeveel vrouwen en hun verschillende maten. 

Zorg ervoor dat iedereen heeft gepast voordat je over gaat tot bestellen. Zodra de kleding is bedrukt of geborduurd kun je deze niet meer retourneren en het zou toch zonde zijn dat er een groot deel van de kleding niet gedragen kan worden. 

Mocht je al weten dat je waarschijnlijk bij personeelswisselingen gaat bijbestellen, bedenk dan ook goed of je eventueel logo's op voorraad wenst te houden of wat bijvoorbeeld de minimale besteleenheid is.

Logo's lever je aan in een .eps of .ai bestand. Indien van toepassing ook duidelijk de kleurcodes doorgeven en de gewenste positie en formaat. Er wordt altijd eerst een drukproef opgemaakt, pas na jouw akkoord wordt overgegaan tot drukken of borduren van jullie bedrijfskleding. 

Als bovenstaande allemaal in orde is dan maak je de bestelling definitief. Bespreek dan goed de gewenste levertijd zodat je duidelijk hebt wanneer je de kleding kunt verwachten. 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »