Terug

Voordelen bedrijfskleding voor jouw team

Voordelen bedrijfskleding voor jouw team

Wat kan bedrijfskleding voor jouw team betekenen?


Hoe kies je nieuwe bedrijfskleding?


Wanneer je bedrijfskleding gaat aanschaffen moet je goed nadenken over de voorwaarden waaraan je kleding moet voldoen. Denk hierbij aan de wasbaarheid, de stevigheid van de stof, de mate waarin de kleding moet beschermen en wat je er mee wilt uitstralen. De herkenbaarheid van je medewerkers realiseer je niet alleen door een logo op de kleding te plaasten. Ook de stijl en kleur van de kleding moet passen bij jouw bedrijf. Denk er ook aan dat de gekozen kleding moet passen bij  het doel. Wanneer je op een beurs staat wil je andere kleding dragen dan wanneer je buiten aan het flyeren bent.

Waarom is bedrijfskleding van toegevoegde waarde?

1. Herkenbaarheid medewerkers
‘Excuseer, werkt u hier?’ Deze vraag kan voorkomen worden met herkenbare bedrijfskleding. Je medewerkers zijn het visitekaartje van jouw bedrijf dus het is heel belangrijk dat zij herkenbaar zijn voor jouw klanten. Dit geeft jouw klant vertrouwen. Klanten moeten immers direct bij binnenkomst zien bij wie ze moeten zijn. Dit hoeft niet altijd met een logo, wanneer je een arts in een witte jas voorbij ziet komen dan is duidelijk dat dit om een arts gaat en niet om een patiënt.

2. Veiligheid en bescherming bedrijfskleding
Naast herkenbaarheid is uiteraard veiligheid en bescherming een belangrijke drijfveer om bedrijfskleding aan te schaffen. Een werkbroek met kniestukken zorgt ervoor dat je fijn kunt werken terwijl je op je knien zit. Een koksbuis beschermt tegen hete spetters uit de pan en werkschoenen zorgen ervoor dat wanneer er iets op je tenen valt je dit niet voelt door de stalen neuzen in je schoen. Daarnaast is bijvoorbeeld in de zorg en horeca hygiëne van belang. Kleding die je heet kunt wassen is daarbij een uitkomst.

3. Teamspirit
Bedrijfskleding wordt niet alleen gedragen om je medewerkers te beschermen of om herkenbaarheid te stimuleren. Wanneer je het saamhorigheidsgevoel wil versterken ga dan aan de slag met bedrijfskleding. Iedereen in dezelfde aantrekkelijke kledingstijl of kleur zal de teamspirit zeker goed doen. Als je er aan de buitenkant uitziet als een team zal het ook sneller zo voelen.
Iedereen in dezelfde kleding zorgt daarnaast ook voor gelijkheid tussen medewerkers wat ook het saamhorigheidsgevoel verder versterkt. Verder kun je natuurlijk kleding inzetten om de herkenbaarheid van verschillende teams te stimuleren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kleding die in verschillende kleuren beschikbaar is. Hiermee behoud je uniformiteit in het model en de uitvoering maar de kleur is de onderscheidende factor.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »