Aniek Uitdewilligen - 22 / Jun / 2020
Bedrijfskleding horeca, waar moet je op letten
Bedrijfskleding in de horeca is erg belangrijk. Het zorgt voor herkenbaarheid naar je gasten toe. Hoe zorg je er voor dat je lang plezier hebt van je kleding. Dat lees je in deze blog.

Waar moet je op letten wanneer je nieuwe kleding aanschaft voor je horecabedrijf?
3 tips:
- Wasbaarheid
Kleding die veel gedragen wordt en waarbij de kans bestaat op vetvlekken moet goed wasbaar zijn. Kies dan ook bij voorkeur artikelen die op 60 graden te wassen zijn. Op deze temperatuur worden ook alle bacteriën gedood dus dit is sowieso extra hygiënisch.
- Heren, dames, grote maten, kleine maten, iedereen moet zich prettig voelen
In een team, werkzaam in de horeca, zien we veel diversiteit en er wordt er met het inzetten van gerechten of uithalen van een tafel veel bewogen door je medewerkers. Niets is zo irritant als heel de dag aan je shirt te lopen trekken. Het is wel belangrijk dat iedereen goed herkenbaar is. Kies dan ook voor kleding die voor heren en dames in dezelfde look beschikbaar is maar kijk of je het model geschikt kan houden voor het postuur van je medewerkers. Niet iedereen voelt zich prettig in slim fit maar ook niet iedereen in oversized.
- Herkenbaarheid
Zorg dat je medewerkers herkenbaar zijn. Het is leuk om er trendy bij te lopen in bijvoorbeeld een hip restaurant maar als niemand ziet wie jouw medewerkers zijn en wie de andere gasten dan loop je wellicht omzet mis.